Контролът върху руските инвеститори в Грузия трябва да бъде засилен, заяви

...
Контролът върху руските инвеститори в Грузия трябва да бъде засилен, заяви
Коментари Харесай

Грузинският президент призова да се засили контрола върху руските инвеститори

Контролът върху съветските вложители в Грузия трябва да бъде засилен, съобщи пред публицисти президентът на Грузия Саломе Зурабишвили, заяви телевизионният канал Mtavari.

" Трябва да има надзор върху тези съветски бизнес вложители, които са от време на време руснаци от Русия, от време на време руснаци от Кипър, понякога руснаци от Израел, а от време на време и други ", сподели Саломе Зурабишвили.

Президентът също по този начин съобщи, че блокира даването на поданство на руснаци от негрузински генезис, които идват да влагат в страната. Според нея за тях е задоволително позволение за престояване. Зурабишвили обаче съобщи, че съветските туристи и емигранти " сами по себе си "  не съставляват опасност за страната, заяви Интерпреснюз.

Това не е първият път, в който грузинският водач прави сходни забележки. В края на май тя съобщи, че не схваща " за какво не са подхванати ограничения и обективни правила против всеобщо идващите от Русия и тяхната активност, изключително в региона на опазването на здравето и образованието.

Руснаците оглавяват листата на преместилите се в Грузия през 2022 година По данни на Националната статистическа работа над 62 000 руснаци са пристигнали в прилежащата страна, което е повече от една трета от всички пристигнали.

Тя също по този начин разкритикува възобновяването на въздушните връзки сред Русия и Грузия.

През май тази година президентът Владимир Путин анулира рестриктивните мерки за полети, които бяха в действие от 2019 година, и също по този начин анулира визовия режим за грузинците, които желаят да дойдат в Русия. Зурабишвили съобщи, че тези решения " са неприемливи, до момента в който Русия продължава експанзията си против Украйна и окупира нашата територия.

Става дума за Абхазия и Южна Осетия, чиято самостоятелност Русия призна след военните дейности през 2008 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР